• Prváci na návšteve v škôlke

        • Do našej materskej škôlky priniesla kus divadelného umenia bábkoherečka Mgr.  Renáta Repková z bábkového divadielka PIMPRLO. Na divadielko boli pozvaní aj naši prváci, ktorí si zaspomínali na škôlkárske časy. Pozreli si rozprávku o veselej, hravej  Emulienke.

        • Rozprávkový deň pre MŠ

        •       Žiaci 6. ročníka si tento školský rok povedali, že sú už dosť veľkí na to, aby skúsili pripraviť Rozprávkové súťaženie pre našich škôlkarov.Do práce sa pustili už začiatkom mája, aby všetko včas stihli. Na výtvarnej si pripravovali označenie stanovíšť, tabuľky pre škôlkarov, papierové rybky, nápisy. Tiež si chystali kostýmy a rekvizity, ktoré mali navodiť rozprávkovú atmosféru. Skupinka dievčat na obrovskú plachtu maľovala trojhlavého draka.

               Keď nastal 1. jún, všetci sme sa od rána pustili do prípravy 7 stanovíšť. Prvé malo názov Poklad lesných víl a úlohou detí bolo prekonať lesné nástrahy, prejsť po úzkej lavičke nad vodou, preskákať kus cesty v mechu a priniesť víle poklad. Nebojte sa, krásne víly deťom pomáhali zdolať prekážky. Na druhom stanovišti čakali deti dvaja zelení vodníci so svojím jazierkom plným rýb. Úlohou detí bolo trafiť rybky návnadou – červíčkom, aby ich mohli uloviť. Na treťom stanovišti sa deti stretli s Popoluškou, ktorá stratila črievičku. Dobrodružnou cestou cez tunel a hľadaním párov topánočiek jej mali deti pomôcť nájsť črievičku, ale aj ďalším dvom princeznám roztriediť ich topánočky do párov. „Rytierska odvaha“ – to bol názov štvrtého stanovišťa, ktorý prezrádza, že šlo o neľahkú úlohu. Po prekonaní preliezacej prekážky každý škôlkar musel smelo vojsť do zvoničky, zobrať z nej meč a so zaviazanými očami mečom zboriť vežu z kociek. Rytieri boli prísni, oči nezaviazali len tým najmladším škôlkarom. Piate stanovište bolo osviežujúce, pretože na ňom deti pracovali s vodou. Ich úlohou bolo z veľkej studničky nanosiť Snehulienke do vedierka vodičku. Deťom pomáhali a vysvetľovali úlohu milí trpaslíci. Na šiestom stanovišti s názvom „Múdre hlavičky“ si škôlkári precvičili vedomosti. Rozprávkové zvieratká – mačička a prasiatko - zisťovali, či poznajú farby, geometrické tvary a názvy zvierat. A veru zistili, že je v škôlke veľa šikovných detí. Na poslednom – siedmom stanovišti - čakal deti vo futbalovej bráne velikánsky drak a ich úlohou bolo trafiť ho veľkou loptou alebo hádzaním malými loptičkami. Tým najšikovnejším sa podarilo trafiť aj zázračné dračie vajíčko, z ktorého potom mohli dostať malú hračku. Na každom stanovišti dali rozprávkoví hrdinovia deťom podpis, ktorý znamenal, že úlohu zvládli. 

              A ako to už v rozprávkach býva za siedmimi stanovišťami a siedmimi úlohami nasledovalo vyhodnotenie a odmeny – farebné šilty i krásne medaily s rozprávkovými postavami, ktoré pripravili pre škôlkárov deti z výtvarného krúžku. Škôlkari odchádzali so svojimi pani učiteľkami spokojní a šťastní. A tak si šiestaci mohli povedať, že sa im cieľ podarilo naplniť. V závere si urobili na pamiatku fotografie.

               Nenašiel sa ani jeden šiestak, ktorý by sa s radosťou nezapojil do tejto akcie, každý priložil ruku k spoločnému dielu, a preto sa mohli všetci tešiť nielen z pocitu dobre vykonanej práce, ale aj zo sladkej odmeny – zmrzliny. Ďakujeme ujovi zmrzlinárovi za darovanú zmrzlinku i milý úsmev!

          Viac fotografií na

        • Blahoželáme!!!

        • Helenke k  1. miestu v IV. kategórii diecézneho (krajského) kola

          vo výtvarnej súťaži Biblia očami detí. Výkres postúpil do celoslovenského kola.

        • EXKURZIA ENERGOLAND MOCHOVCE

        • Dňa 17. mája 2018 sa žiaci 8. a 9. ročníka zúčastnili exkurzie v Energolande Mochovce. Prehliadka bola zaujímavá, obohatená o rôzne technológie, interaktívne hry a pútavý výklad sprievodkyne.  

        • Stretnutie s manželmi Fojtíkovými

        • K príležitosti  Dňa rodiny, ktorý si pripomíname 15. mája, bolo zorganizované stretnutie s manželmi Evkou a Palkom Fojtíkovými z Trnavy v rámci prípravy na manželstvo a rodičovstvo. Manželia sa prihovorili  ôsmakom a deviatakom pripravenou prezentáciou na tému : Rodina – vzťahy a osobným svedectvom svojho manželského = rodinného života. Zároveň zodpovedali na položené otázky.

        • Úspešný riešiteľ

        • Jakub Húščava zo 4.A sa v medzinárodnej súťaži Matematický klokan zaradil medzi 20 % najúspešnejších riešiteľov v SR. Blahoželáme!

        • Hádzaná - dievčatá, mestská športová hala, Trnava, 23.04.2018.

        • Súťaže sa zúčastnilo spolu 10 dievčat zo 7.,8. a 9. ročníka ZŠ Zavar. Súťaž prebiehala
          v dvoch skupinách. V konkurencii ostatných tímov naše družstvo jednoznačne vyhralo zápasy skupiny, a ako víťaz skupiny postúpilo do finále s víťazom druhej skupiny. Po náročnom zápase sa umiestnilo družstvo ZŠ Zavar na krásnom 2. mieste. Dievčatám gratulujeme
          k úspechu a želáme veľa ďalších športových úspechov.

        • Malý futbal – dievčatá, Trnava, 03.05.2018

        • Futbal si zahralo spolu 10 dievčat zo 7., 8. a 9. ročníka ZŠ Zavar. Súťaž prebiehala
          v športovom areáli ZŠ K. Mahra v Trnave. V konkurencii ostatných tímov a v náročných podmienkach hry sa umiestnilo družstvo ZŠ Zavar na peknom 3. mieste. Dievčatám gratulujeme k úspechu a želáme veľa ďalších športových úspechov.

        • Za učivom literárnej výchovy do Činohry Slovenského národného divadla CharlotteBrontëová: JANA EYROVÁ

        •  

           

          V marci tohto školského roka sme sa vybrali do SND v Bratislave na divadelné predstavenie Jana Eyrová. Celé predstavenie bolo veľmi pútavé a veľmi dobre spracované. Vystupovali tam významní herci, známi aj z televízie (napr. v hlavných úlohách pani VAJDOVÁ a pán ROTH), čo je super, pretože som  mohla vidieť, ako hrajú naživo. Celý príbeh bol veľmi zaujímavý. Takto spracovaný román som ešte nevidela. Skvelé bolo aj to, že sa na tom dalo aj dobre pobaviť. A keby som mala vybrať niečo konkrétne z celého predstavenia, tak by to bola asi tá scéna, na ktorej stoja dvaja herci oproti sebe a potom na seba akože vystrelia. Tú si asi budem pamätať ešte veľmi dlho.  Taktiež sa mi páči aj samostatná budova SND. Celý zájazd spojený s literatúrou bol veľmi pekný . A som rada, že som tam mohla ísť a zažiť úžasný zážitok.

          Veronika Horníková(9. roč.)

           

          Činohra Jana Eyrová sa mi veľmi páčila. Aj keď to je učivo literatúry 9. ročníka, s úžasom som ju sledovala. Tentoraz to nebol tradičný zájazd do SND z krúžku SHD, ale uskutočnil sa v rámci osnov predmetu literárna výchova. Janu Eyrovú napísala spisovateľka CharlotteBrontëová. Najviac ma zaujalo detstvo Jany Eyrovej v sirotinci. Som rada, že som mohla vidieť ako kedysi žili malé, mladé dievčatá, ktoré nemali rodinu. No ešte ma zaujalo, keď Jana Eyrová dospela a zamilovala sa do svojho pána. Na konci predstavenia som mala dobrý pocit, ako to pekne dopadlo, ako  herci dokázali perfektne zahrať hru, bolo to úžasne spracované...

          Ďakujem za ďalší krásny kultúrny zážitok. J

          Natália Bartovičová(7.A)

           

          Bolo to úžasné predstavenie. Začalo sa to rozhovorom otca so svojimi deťmi. Veľmi ma zaujal postoj otca k svojim deťom. Bolo vidieť, že deti majú voči otcovi veľký rešpekt. Najviac sympatická mi bola CharlloteBrontëová, rodiaca sa nadaná spisovateľka. Zaujalo ma viacero scénok. Napríklad scénka s Helen, umierajúcou na suchoty a s nebojácnou Jane. Jane dokázala odolávať proti  ťažkým a smutným prekážkam. V živote stretla milých ľudí, ale i ľudí s ťažko zvládnuteľným správaním. Prekvapili ma scény so psychicky zrútenou manželkou EdwardaRochestra, ktorá sa snaží opakovane podpáliť dom. Páčila sa mi aj Edwardova chovankyňa Adel.

          Knihu si takisto v najbližšom období prečítam.Lenka Stúpalová (7. A)

          TOUTO CESTOU ĎAKUJEME RODIČOM ŽIAČOK 9. TRIEDY - pani BLAHOVEJ a pánu MONCMANOVI (firma J&B HUNTING s. r. o.) ZA SPONZOROVANIE AUTOBUSOVEJ PREPRAVY.

          Spracoval vedúci akcie: Mgr. Marián Gabriš

        • Súťaž mladých záchranárov 18.04.2018, Kamenný Mlyn - Trnava

        • Súťažili dva tímy: Zavar "A", Zavar "B". V konkurencii 21 tímov sa umiestnili na peknom 12. a 13. mieste.  Mladým záchranárom ďakujeme za účasť a vzornú reprezentáciu ZŠ Zavar. Prajeme veľa športových úspechov. Poďakovanie patrí rodičom žiakov, ktorí zabezpečili dopravu žiakov na miesto súťaže. 

        • Literárna hodina šiestakov pre prváčikov

        • Ďakujeme šiestakom za literárnu hodinu  o bájkach.Dozvedeli sme sa niečo nové o bájkaroch, vypočuli si ich vlastné bájky, pozreli si ich zdramatizované, zvládli sme aj kvíz, ktorý si pre nás naši starší kamaráti pripravili. Prváci z 1.A a 1.B.