• Pozvánka na tradičný školský ples v netradičnom čase

        • Vážení rodičia a priatelia školy,

          srdečne Vás pozývame na školský ples, tento rok MAJÁLES, ktorý sa uskutoční 17. mája 2024. 

          Príďte sa zabaviť a podporiť aktivity pre našich žiakov.

          Lístky na ples si môžete zakúpiť u pani Vereckej (tel. číslo: 0907 742 994).

          Uvítame aj ceny do tomboly, ktoré môžete priniesť do riaditeľne.   

        • Zem je len jedna...

        • 25.4. sa konala  v Trnave výtvarná súťaž  na tému Zem je len jedna- modrá planéta. Súťaže sa zúčastnilo naše dvojčlenné družstvo : Vincent z 8. triedy a Ninka z 9. triedy. Prostredníctvom výtvarného prejavu spoločne stvárnili svoj príbeh o planéte. Zapojili fantáziu, kreativitu a využili farebnú škálu, ktorú nám ponúka svet okolo nás. 


        • Oznam o krúžku Veselá veda

        • Vážení rodičia, milé deti,tak ako som už spomínala minulý týždeň na hodine, krúžok Veselej vedy sa tento týždeň z organizačných dôvodov neuskutoční. Deti však o hodinu neprídu, bude im nahradená na konci školského roku. Ďakujem za pochopenie.

          Lektor krúžku Tatiana Mikušová

        • McDonald´s Cup

        • Naši žiaci 1. stupňa sa v utorok 16. apríla zúčastnili veľmi populárnej súťaže McDonald´s Cup. Zaujímavosťou tejto športovej súťaže je, že futbal hrajú dievčatá spolu s chlapcami. Plní odhodlania sme sa pustili do zápasov so školami ako ZŠ Jaslovské Bohunice, SZŠ Felix a ZŠ Špačince. Aj keď sa nám síce nepodarilo postúpiť zo skupiny, všetci dali do toho maximum. Dievčatá spolu s chlapcami podali vynikajúce výkony a vzorne reprezentovali našu školu. Deti nabrali mnohé cenné skúsenosti, ktoré určite v budúcnosti ešte zužitkujú. Našu ZŠ reprezentovali: Julka Zapletajová, Anetka Bunčeková, Branko Krchnák, Šimonko Zatko, Ivko Chynoranský, Adamko Čičmanec, Miško Čambál, Šimonko Čambál, Alexko Oberle. Ešte raz, srdečne blahoželáme.

        • Dievčenský turnaj vo futbale

        • V stredu 10.4. si naše žiačky odskočili na turnaj do Trnavy. Že dievčatá sa neboja ničoho, dokazuje fotka, kde sme sa postavili rovesníčkam zo ZŠ Kornela Mahra vo FUTBALE. Dievčatá reprezentovali našu školu veľmi dobre  a zanechali veľmi dobrý dojem. Na ihrisku sa riadne nadreli a odmenou im boli strelené góly v súperovej bráne. Sme radi, že aj nežnejšie pohlavie sa dokáže zapojiť do nie úplne dievčenského športu a hájiť farby obce a našej základnej školy. Dievčatá, srdečne gratulujeme. 

          Naše reprezentantky : Hanka Poláčková, Diana Kollárová, Bianka Gerčáková, Hanka Predná, Natália Suchoňová, Adelka Škodová, Kristínka Púčiková, Lucia Chynoranská, Alexandra Halajová, Sophia Kobulnická

        • Zápis budúcich prvákov

        • POZOR! Potrebné je vyplniť prihlášku na web. sídle školy:

          https://zszavar.edupage.org/register/

          Termín podania el. prihlášky do 3.4.2024

          Neoddeliteľnou súčasťou elektronickej prihlášky je tlačivo s podpismi oboch zákonných zástupcov:

          ZÁKLADNÉ INFORMÁCIE, POKYNY A USMERNENIA

          Zápis je povinný pre všetky deti:

          • ktoré sú narodené od 1. 9.  2017 do 31. 8. 2018,
          • ktoré sa rozhodnú  v šk. roku 2024/2025  pokračovať v plnení  predprimárneho vzdelávania dieťaťa  v MŠ ( zákonný zástupca podá žiadosť v MŠ, získa písomný súhlas príslušného zariadenia poradenstva a prevencie,  získa písomný súhlas všeobecného lekára pre deti a dorast a informovaný súhlas zákonného zástupcu alebo zástupcu zariadenia)
          • ktoré v školskom roku 2023/2024 pokračovali v v plnení  predprimárneho vzdelávania dieťaťa  v MŠ (mali odložené školskú dochádzku).

          Účasť dieťaťa a obidvoch zákonných zástupcov je potrebná.

          • v prípade, ak sa zápisu jeden zo zákonných zástupcov nezúčastní, zákonný zástupca odovzdá Čestné vyhlásenie druhého  zákonného zástupcu  o súhlase s výberom školy pre svoje dieťa (príloha č. 1)
          • v prípade, že zadováženie súhlasu druhého zákonného zástupcu je spojené s ťažko prekonateľnou prekážkou, zákonný zástupca odovzdá  Písomné vyhlásenie (príloha č. 2)

          Ak sa zákonní zástupcovia dohodnú, že rozhodnutie o prijatí dieťaťa stačí doručiť poštou iba jednému z nich, vyplnia Písomné vyhlásenie (príloha 3).

          Ak sa zákonný zástupca rozhodne zmeniť školu dieťaťa, prípadne sa rozhodne pre pokračovanie plnenia povinného predprimárneho vzdelávania  dieťaťa v MŠ,  prosíme  čo najrýchlejšie oznámiť zmenu škole.

           

           

        • Noc s Andersenom

        • Aj tento školský rok sa naša škola zapojila do krásneho podujatia NOC s ANDERSENOM, ktoré sa konalo v školskej i v obecnej knižnici dňa 22. marca.

          V škole nocovali so svojimi triednymi pani učiteľkami Marcelkou Mikúškovou a Gabikou Bleščákovou 3.A a 3.B a v obecnej knižnici výber žiakov z 5., 6. i 4. ročníka. 

          Do obecnej knižnice prišli stráviť Noc s Andersenom 18 žiakov 4. až 6. ročníka a  zavítal tam aj samotný Andersen, zavolali ho Palculienka a Snehová kráľovná – jeho rozprávkové postavy, ktoré si túto príležitosť tiež nenechali ujsť. Stvárnili ich bývalé deviatačky Adelka B. a Sárka A., ktoré deťom robili milú spoločnosť až do polnoci spolu s p. Andersenom, ktorého veľmi autenticky predviedol pán učiteľ Gabriš. 

          Pani knihovníčka Narciska všetko v knižnici krásne nachystala a pani učiteľka Cviková i pani riaditeľka Adamcová pripravili pre deti pestrý nočný program:). Deti si zasúťažili, precvičili svoju fantáziu, pochutili na výbornej zavarskej pizze, zažili dobrodružnú nočnú prechádzku obcou a napokon sa vyspinkali medzi policami s knihami vo svojich spacáčikoch. Okrem krásnych zážitkov si odniesli deti aj odmeny od Andersena, ktoré spolu s pohostením sponzorovala Obec Zavar. V úvode podujatia prišiel deti pozdraviť aj pán starosta Bc. Lukáš Sochor.

        • Komu sa nelení, tomu sa zelení...

        • Zelený certifikát a logo sme získali za odovzdané použité batérie v roku 2023. Tento dokument je potvrdením, že naša škola pristupuje zodpovedne k ochrane životného prostredia aj správnym triedením odpadov. 

        • Blahoželáme!

        • Filipkovi Stúpalovi zo 4.B k  2. miestu v okresnom kole v recitačnej súťaži Hollého pamätník.

        • Pasovačka prváčikov

        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Pasovačka prváčikov.

          26. marca sa v našej škole uskutočnila tradičná pasovačka prvákov na veľkých školákov. Tento školský rok ju pripravili žiaci literárno-dramatického krúžku so svojou vedúcou. A ako sa to všetko stalo? Najskôr si spolu rozdelili úlohy, nacvičili pasovačku, povyrábali materiály na disciplíny, upiekli muffinky a potom prváčikov pozvali do spoločenskej miestnosti, kde sa slávnostný akt odohrával.  Pán spisovateľ  - Andrejko – chcel škôlkárovi  Filipkovi vysvetliť, že do školy sa chodiť oplatí. Pomohla mu v tom šiestačka Elenka, rozprávkové postavy a napokon aj prváci, ktorí v súťažných disciplínach predviedli, čo všetko sa už naučili. Napokon dostali prváčikovia krásne medaily, pamätné dekréty i chutné muffinky, ktoré ich veľmi potešili. Veď boli napečené s láskou:).