• Minulosť našich predkov na občianskej výchove

        • V rámci témy história mojej rodiny žiaci zo 6.A a 6.B priniesli do školy rôzne predmety, ktoré odzrkadľujú históriu ich rodiny. Každá rodina je niečim výnimočná, dodržiava rôzne tradície, má svoju minulosť – históriu. Pamiatku na svojich predkov si mnohé rodiny uchovávajú a strážia. Vážme si ju i my. 

        • SĽÚBILI SME VÁM, ŽE V TVORENÍ BUDEME POKRAČOVAŤ!

        •  Šišky spod Vašich borovíc nemusia skončiť v peci, bio odpade, či vo venci. Šišky či žalude z lesa môžu ozdobiť Vašu stenu priamo v obývačke! Na obraze! Neveríte? Naši deviataci Vám to dokážu!Tvorte s nami a podeľte sa o Vaše nápady a tvorbu. Budeme tak spolu na jednej jesennej vlne:)Obrázky stačí zaslať na konto Mgr. Jany Olahovej. A my s nimi šup na spoločný web!Tak nezabudnite, priatelia! Kto tvorí, ten sa baví!:)

        • 30. školský ples

        • Vážení rodičia a priatelia našej ZŠ s MŠ,

            srdečne Vás pozývame na 30. školský ples organizovaný Radou rodičov a kolektívom ZŠ s MŠ Zavar, ktorý sa uskutoční dňa 10. 2. 2023. Budeme radi, keď si už teraz zarezervujete termín na spoločne prežitý večer na podporu výchovno-vzdelávacích aktivít našich žiakov. 

           Bližšie informácie už čoskoro... :) )

          Tešíme sa na Vašu účasť a podporu. 

          S pozdravom zástupcovia Rady rodičov a kolektív ZŠ s MŠ Zavar

           

        • Farebný týždeň v znamení olympijských kruhov na 1. stupni

        • 17. - 21.10. sa prvostupniari zmenili na turistov. Precestovali takmer všetkými kontinentmi: Európou, Afrikou, Amerikou, Áziou. A v piatok zavŕšili farebný týždeň plný cestovateľských zážitkov a zaujímavostí prezentáciou jednotlivých kontinentov. Každý ročník predstavil svoj daný kontinent formou kvízu, projektov, výrobkov alebo ochutnávkou jedál. Záver programu v telocvični sa niesol v tanečnom duchu, kde tiež hlavnú úlohu zohrali kontinenty. Najväčší úspech zožal valčík z Európy.

           

        • Učiaca sa Trnava

        •  V septembri sme navštívili podujatie Učiaca sa Trnava.

          Je to projekt rozvoja celoživotného učenia a vytvárania učiaceho sa mesta. 

          Mohli sme si vyskúšať hry a aktivity, ktoré nám predstavili rôzne firmy a organizácie.

          Získali sme prehľad o vzdelávacích a športových aktivitách v Trnave a podarilo sa nám aj vyhrať v hre o separovaní odpadu.

      • Projekt Hrdá škola
        • Projekt Hrdá škola

        • Dobrý deň,

          radi by sme Vám predstavili jednu skvelú novinku!

          Naša škola si nechala vytvoriť svoju vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia, ktorej náhľad vidíte nižšie a ktorú je možné si aktuálne zaobstarať v našom eshope tu: https://www.kraloveskoly.cz/zszavar/

           Objednávanie je už spustené a bude možné až do 16.10.2022. Nasledujúci deň sa eshop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť ten svoj kúsok zo školskej kolekcie!

          Dúfame, že z nej budete mať rovnakú radosť ako máme my!

           S pozdravom a prianím krásneho dňa vedenie školy

           

        • Dôležitý oznam

        • Vážení rodičia,

          ako istotne registrujete aj vy, prišlo obdobie chrípkových ochorení a prechladnutí. Po skúsenostiach posledných dní vás musíme opätovne požiadať, aby ste v prípade akýchkoľvek príznakov ochorenia vášho dieťaťa (kašeľ, silná nádcha, upchaté horné dýchacie cesty, zvracanie, bolesti brucha, bolesti hlavy, zvýšená teplota) nevodili svoje dieťa do školy.  

          Prítomnosť chorého dieťaťa je samotnému dieťaťu veľmi nepríjemná, pretože sa zle cíti, žiaľ, môžu sa mu príznaky ešte zhoršiť. Taktiež je nevyhnutné brať ohľad na spolužiakov  a pedagóga, na ktorých sa môže ochorenie rozšíriť.  Ak sa dieťaťu príznaky objavia až v škole, budeme kontaktovať rodičov, aby prišli dieťa prevziať z vyučovania.

          Vážení rodičia, všetci sa tešíme, že sa deti môžu vzdelávať prezenčne, preto sa snažme dodržiavať tieto pravidlá.

          Vedenie školy

        • Športový piatok

        • Bol  piatok 23.september. Ale nebol to taký obyčajný školský deň. Bol to športový deň! Obliekli sme si úbory, obuli tenisky a hurá na ihrisko! Vonku nás čakalo usmiate slniečko a tréneri YTA.  Začali sme rozcvičkou. Skákali sme, drepovali, tlieskali a dupali. A potom  prišli... Chobotnica a čert. Nebojte sa,  neboli naozajstní. Tréner – chobotnica  držal dve penové tyče. Chránil nimi svoje chápadlá.   Kto nebol dosť rýchly -nemal správny TIMING – toho čapol po chrbte. Ale nebolelo to! Bola sranda! A čertisko ( to bol ten druhý tréner) zasa strážil – chránil svoj  dlhočizný chvostisko.  Asi sa bál, že mu ho pristúpime a bude ho to bolieť !? Ale aj tak sme boli šikovnejší. Po dlhom namáhavom súboji sa nám ho predsa podarilo pristúpiť.  Ani neplakal, nemal prečo! Veď chvost bol len hrubý pás látky.  Bolo to perfektné!  V triede sme potom mali výborný nápad: Tréneri by k nám do školy mohli chodievať aj každý deň!

          Žiaci 3.A triedy