• ENGLISH STAR

        • je medzinárodná súťaž v anglickom jazyku pre žiakov základných škôl. Jej hlavným poslaním je propagovať a popularizovať anglický jazyk ako vyučovací predmet, ale aj zábavnou formou motivovať žiakov k úspešnému riešeniu písomných testov a skúšok. Súťaž umožní žiakom zábavnou formou porovnávať svoje vedomosti s rovesníkmi z iných škôl, predviesť okoliu svoje schopnosti a dosiahnuť za ne uznanie, prispievať k vyhľadávaniu talentovaných žiakov, poskytovať učiteľom anglického jazyka materiály využiteľné na zatraktívnenie a skvalitnenie vzdelávania.

          Do súťaže sa môže zapojiť každý žiak základnej školy, ktorý má v škole vyučovací predmet anglický jazyk. Stačí ak nahlási svoju účasť svojmu učiteľovi anglického jazyka a zaplatí štartovné 6,50 €.

          Po zaregistrovaní bude žiak zároveň zaradený do súťaže English Star, v ktorej môže vyhrať zaujímavé ceny.

        • Hollého pamätník na 2. stupni

        • Pred prázdninami prebehli v škole kolá Hollého pamätníka pre 1. aj 2. stupeň. Starší žiaci si pripravili prevažne básne, ale nezabudlo sa aj na prozaické texty. Každý vniesol do svojho prednesu kus seba a najväčším súperom napokon nebol iný žiak, ale niekedy najmä vlastná tréma. Napriek tomu mnohí veľmi milo prekvapili.

          A tu prinášame umiestnenia v jednotlivých kategóriách:

          II. kat. - POÉZIA:  1. Filip Michalec, 2. Viki Darfášová, 3. Marcelka Hradská 

          II. kat. - PRÓZA:  1. Lucka Chynoranská,  2. Hanka Zapletajová, 3. Alex Fabian

          III. kat.  - POÉZIA : 1. Adelka Bajnoci, 2. Barborka Števíková, 3. Terezka Rakúsová, Hanka Bunčeková

          III. kat.  - PRÓZA:   1. m. neudelené,   2. m. neudelené, 3. Marek Vančo

          Cenu poroty za recitáciu štúrovskej klasiky získala Ninka Kyselicova

          Cenu poroty za recitáciu modernej slovenskej poézie obdržal Stanko Hužovič.

          Do obvodného kola nás idú reprezentovať víťazi v jednotlivých kategóriách.

        • Raňajky v 6.B

        • Pred prázdninami sme sa my, šiestaci, rozhodli zažiť trochu iné ráno. Keďže viacerí raňajkujeme až v škole, využili sme triednickú hodinu na spoločné raňajky. Niektorí z nás sa posnažili a priniesli niečo z vlastnej kuchyne. Po posilnení tela aj naše hlavy lepšie mysleli a vymysleli originálne fašiangové masky. Stihli sme si ešte niečo zopakovať pred písomkou a v dobrej nálade sme očakávali príchod prázdnin.

        • Valentínska pošta

        • V dňoch 10.2. a 13.2. sa žiaci zapojili do výzvy Valentínskej pošty. Pripravili si milé odkazy pre kamarátov, tajné lásky či zamestnancov školy. Všetky odkazy sa doručovali v utorok počas sviatku sv. Valentína. Mnohým vyčarili na tvárach úsmev.  A takto nejako to vyzeralo u nás v škole predtým, než to celé vypuklo. Za plagáty ďakujeme žiakom 8. ročníka  a pani učiteľke Olahovej. Na záver už len jedna rada - často pripomínajme našim blízkym, akí sú pre nás dôležití, nielen počas valentínskeho dňa.

        • Valentínske pozdravy

        • Láska je život. To jediné, čo mi dáva zmysel je láska. Všetko je a existuje len vďaka láske.“ (Lev Nikolajevič Tolstoj) 

          Pri príležitosti dňa sv. Valentína sa naši šikovní žiaci 2. stupňa zahrali na grafikov a na hodinách informatiky vytvorili v grafickom programe krásne valentínske pozdravy. Veríme, že vás potešia. 

        • Návšteva kamarátov zo škôlky

        • Dnes sme mali v 2.A návštevu. Deti zo škôlky sa prišli pozrieť na hodinu čítania. Prečítali sme im príbeh z čítanky, Tamarka zarecitovala báseň od Ľ. Podjavorinskej a ešte sme im predviedli modernú verziu básne Sánkovačka. Stali sa z nás “rapari”, ktorí vedia do melódie rapovať báseň. Škôlkari nám na oplátku zarecitovali 2 básne o zime a ukázali pomocou pracovného listu, ako pozorne nás počúvali. Ďakujeme, bol to pre nás zážitok.