• Rozlúčka deviatakov

        • Na konci školského roka prichádza vždy čas rozlúčiť sa s deviatakmi...

          Naši tohtoroční deviataci sa rozlúčili so školou krásne a dôstojne. V pondelok 28.6. premietli žiakom 1. i 2. stupňa prezentáciu o tom, ako strávili svojich 9 rokov na našej škole. Každý povedal, na akú strednú školu ide. Žiakov potešili aj sladkými cukríkmi, ako to už býva zvykom:)

          30. jún bol pre deviatakov posledným dňom na základnej škole, o dva mesiace už budú spoznávať nových spolužiakov na nových školách... V krásnom príhovore zaspomínali na svoje školské začiatky, na zážitky, ktoré im škola priniesla a napokon poďakovali učiteľom aj ostatným pracovníkom školy.

          Milí deviataci, prajeme vám všetko dobré, nech sa vám darí na stredných školách, nech sa vám splnia vaše sny!

        • Školský výlet 3.A

        • Posledný školský pondelok začali tretiaci skokom! A to rovno na malej športovej trampolíne.V rámci školského výletu si vyskúšali ozajstný tréningový program “Jumping Kids” pod vedením certifikovaného trénera. Bola to parádna makačka, no taktiež zábava a skvelá voľnočasová aktivitka.Z Aerobic štúdia No 1 v Trnave sme odchádzali unavení, ale taktiež nabití endorfínmi a pozitívnou energiou najmenej na celý tento týždeň.

        • Slávnostné ukončenie školského roka 2020/2021

        • sa uskutoční v stredu 30. júna 2021 o 8:00 hod. na školskom dvore za budovou ZŠ.

          Po ukončení školskej slávnosti budú v triedach žiakom odovzdané vysvedčenia. Predpokladané ukončenie posledného dňa šk. roku 9.30 - 10.00.

        • Školský výlet 4.A,4.B

        • Do fotogalérie bol pridaný nový album Školský výlet 4.A,4.B.

          Dňa 17.6. sme boli na výlete v Trnave. Išli sme so 4.B. autobusom. Cesta bola v pohode. Trnavou nás sprevádzal pán sprievodca Slavo ktorý nás zobral na  miesta, o ktorých som ja sám nevedel. Napr. kostnica pri Hrubom kostole a stará radnica. Dozvedel som sa že v r. 1238 Trnava dostala privilégium kráľovského mesta. Boli sme aj v Kamennom mlyne, kde sme sa hrali. Najviac sa mi páčila kostnica. V nej bola ozajstná kostra pravého človeka. Mal som výborný sorbet s limetkou a mätou. Boli sme aj na zmrzline, ale ja som si nedal.  V Kamennom mlyne bol bufet a tam som si dal kofolu a hranolky. Juraj Bunček 4.A.

           

          Dňa 17.6. sme boli na školskom výlete v Trnave aj so 4.B. Prehliadku nám robil pán Slávo. Videli sme hradby, na ktorých boli 2 sochy strážnikov,  starú radnicu s väznicou a kostnicu. Dozvedel som sa, že Trnava dostala privilégium kráľovského mesta v roku 1238. Potom sme boli na zmrzline  a vykúpili sme ju. Autobusom  sme cestovali  do Kamenného mlyna. Tam sme si dali kofolu a hranolky. Potom sme sa hrali a chytali hadov. Domov som prišiel hladný a unavený. Tomáš Machovič 4.A

           

          Dňa 17.6 sme boli na výlete v centre Trnavy. Prišli sme tam autobusom. Boli sme tam s triedou 4.B. V strede mesta sme sa zoznámili s ujom Slávom. Videli sme tam kostnicu, starú radnicu, hradby, väzenie a bola veľká zábava. Neskôr sme obdivovali v Kamennom mlyne živočíchov, videli sme aj užovky. Jakub Frankovič 4.A

        • Hollého pamätník – okresné kolo

        • Okresné kolo Hollého pamätník sa tento rok konalo v Západoslovenskom múzeu v Trnave, kde našu školu reprezentovali žiaci z viacerých ročníkov v kategóriách poézia a próza.

          Bianka Gerčáková (3.A) poézia

          Lucka Chynoranská (3.A) próza

          Barborka Števíková (5.A) poézia

          Sárka Adamcová (7.A) próza

          Alex Ihnát (8.A) poézia

          Hanka Stúpalová (8.A) poézia

          Na našich reprezentantov môžeme byť právom hrdí. Hanka Stúpalová sa umiestnila na 3. mieste vo svojej kategórii.

          Blahoželáme!

      • Letná škola - Devätoro remesiel, desiata radosť
        • Letná škola - Devätoro remesiel, desiata radosť

        • Počas letných prázdnin sme  aj v tomto školskom roku pripravili pre našich žiakov  pútavý program,ktorého cieľom je ponúknuť deťom zažiť niečo nevšedné. Prepojiť im učenie cez skúsenosť a otvoriť nové obzory. Odovzdať nové vedomosti, poznatky, zručnosti i hodnoty cez emočné zážitky  a vlastné prežívanie.

          Náplň:  dieťa získa na letnej škole zručnosti z devätoro remesiel, skúsi si aké je to byť: 1. maliarom 2. hudobníkom 3. športovcom 4. rezbárom 5. pestovateľom 6. chovateľom 7. bábkohercom 8. historikom 9. keramikárom a  Desiata v poradí je radosť z poznávania nových vecí, z priateľstva, z hry. Naplní sa cieľ zážitkového učenia: "Maličký gram praxe je ako masa teórie."

          Činnosť sa bude organizovať podľa vopred pripravených plánov, ktoré sa môžu meniť vzhľadom na počasie a zmenu organizačného zabezpečenia aktivity.  Pri plnení plánu a organizovaní činnosti sa budú dodržiavať predpisy BOZP a Vnútorný poriadok ŠKD.

          Deti na letnú prázdninovú činnosť treba prihlásiť do 6. júna 2021 záväznou prihláškou cez edupage v časti prihlasovanie. Platba  vo výške 20,-eur sa bude uhrádzať až po potvrdení konania letnej prázdninovej činnosti.

           

           

           

           

      • Druhá šanca
        • Druhá šanca

        • Milí kamaráti,

          od začiatku apríla prebiehala v našej škole súťaž o najkrajší výrobok z odpadového materiálu. Do súťaže sa zapojilo 6 detí, z toho aj dva súrodenecké páry. Ich výrobky ste si mohli pozrieť na výstavke na chodbe školy.

          Prvák Filipko Stúpala vyrobil krásnu pokladničku prasiatko z obyčajnej plastovej fľaše; súrodenci Dominik a Marcelka Hradskí vyrobili originálne akvárium, piatačka Lenka Schmidtová  zhotovila nádherný obrázok s domčekmi zo zvyškového dreva. Medzi výrobkami ste si mohli pozrieť aj nezvyčajný hmyzí hotel, ktorý vyrobili súrodenci Lucka a Ivko Chynoranskí.

          Porota sa rozhodla, že odmení všetkých zapojených súťažiacich.

        • Hollého pamätník

        • Dňa 12. mája sme v našej škole zrealizovali tradičnú súťaž v prednese poézie a prózy Hollého pamätník. Tento rok sme sa mali 15 súťažiacich, ktorí boli výnimočne bez obecenstva alebo presnejšie – sami si tvorili zároveň aj obecenstvo...

          Porota: Mgr. Andrea Mršťáková, Mgr. Marián Gabriš, PhDr. Silvia Adamcová

          1. Kategória 2. – 4. ročník:

          Poézia: 1. miesto: Bianka Gerčáková

          2., 3. miesto - neudelené

          Próza: 1. miesto: Lucia Chynoranská

          2., 3. miesto - neudelené

           

          2. Kategória 5. – 6. ročník:

          Poézia: 1. miesto: Barborka Števíková

          2. miesto: Lenka Schmidtová, Viktória Čepáková, Tereza Rakúsová

          3. miesto: Viktória Kňazovičová

          Próza: 1., 2. miesto - neudelené

          3. miesto: Marek Vančo

           

          3. Kategória 8. – 9. ročník:

          Poézia: 1. miesto: Hanka Stúpalová, Alex Ihnát

          2., 3. miesto - neudelené

           

          Próza: 1. miesto: Sára Adamcová

          2. miesto: Hanka Bunčeková

          3. miesto - neudelené

          Srdečne blahoželáme víťazom, budete našu školu reprezentovať tento rok 8. a 9. júna priamo na okresnom kole súťaže. Držíme vám palce!

        • Školský rozhlas

        • Dňa 27. apríla sme odštartovali fungovanie školského rozhlasu v našej škole. Bol to presne druhý deň, ako sme boli opäť všetky triedy prvého i druhého stupňa opäť v škole po dlhom dištančnom vzdelávaní. Pani riaditeľka nás všetkých privítala a potom sme si vyhodnotili súťaže, ktoré sa v našej školičke konali aj počas domáceho učenia.

          Peknými cenami boli odmenení nielen žiaci, ktorí sa zapojili do vianočných tvorivých dielničiek, ale aj tí, ktorí pripravovali pre seniorov vianočný videopozdrav.

          Tiež sme vyhodnotili pekné čitateľské podujatie zrealizované 25. marca Večer s Andersenom, do ktorého sa zapojili deti 1. i 2. stupňa.

          Tešíme sa na ďalšie vysielanie!

        • Večer s Andersenom

        • Tento školský rok sme sa rozhodli, že sa už nedáme ukrátiť o Noc s Andersenom, pretože je to podujatie, na ktoré sa každoročne tešíme. Keďže stále pretrvávali prísne opatrenia, povedali sme si, že si neurobíme Noc, ale Večer s Andersenom. A táto myšlienka sa krásne ujala. Do podujatia sa prihlásilo 110 detí z našej školy (97 z 1. stupňa a 13 z 2. stupňa.) Program bol bohatý, ale o tom, čo sa deťom najviac páčilo, vieme z prvej ruky, pretože nám samy o tom napísali:

          Druháci: Páčili sa mi hádanky z rozprávok, že sme sa s kamarátmi videli on-line, rozprávka o gazdovi a koňovi, , že sme vymýšľali rozprávky, páčila sa mi rozprávka, ktorú nám pani učiteľka pustila a to, že nás Andersen pozdravoval, páčilo sa mi, že sme mohli byť na posteli v pyžame. Páčilo sa mi aj ako sme hovorili o knihách a pesničky a rozprávka.

          Tretiaci: Super bolo ležanie v posteli, že bolo večer a bola zábava, páčilo sa mi rozprávanie o rôznych knihách, príbehy. Mne sa páčilo, ako pani učiteľka – riaditeľka - čítala rozprávky, hádanky na postavy v rozprávkach, že sme sa niečo naučili, zabavili a odniesli sme si spomienky. Páčilo sa mi všetko, ale najviac sa mi páčila rozprávka o starkom. Ale inak to bola najlepšia noc môjho života.

          Štvrtáci: Páčilo sa mi, ako sme sa hádali, aká je to rozprávka. Páčila sa mi „Únikovka s Harry Potterom“, páčilo sa mi, že som mohol byť so spolužiakmi, aj keď som bol doma, páčili sa mi hry a to, že sme prezentovali svoje obľúbené knihy. Najviac sa mi páčila skupinová práca, kvízik o knihách.

          Druhostupniari: Mne sa páčili všetky úlohy. Boli zaujímavé a zábavné. Rozprávali sme si o obľúbených knižkách, súťažili, vymýšľali nové príbehy, prezliekali sme sa za rozprávkové bytosti, dozvedeli sme sa užitočné nové veci. Mne sa najviac páčilo, že som tam mohla byť aj so svojou sestrou a že som si odpočinula od učenia!

          Čo dodať? Vidno, že okrem džúsika a sladkej odmeny, ktorú dostal každý účastník, sme si z podujatia odniesli naozaj pekné zážitky.

          Milí naši andersenovci, chceme na záver poďakovať aj vašim pani učiteľkám, ktoré sa podujali na tento večer a pripravili ho pre vás, ale aj nášmu ôsmakovi Alexovi Ihnátovi, vďaka ktorému ste sa mohli stretnúť on-line so živým Andersenom!

          Do videnia o rok!

      •  Ľúbim Ťa mamička z celého srdiečka.....
        • Ľúbim Ťa mamička z celého srdiečka.....

        • Milé naše mamičky, drahé naše babičky, 

          ste naše slniečko, čo svieti na lúčke a naše trápenie zaženú každučké. 

          Tisíce detí dali by hneď, za Vašu lásku aj celý svet.   Ďakujeme Vám. Vaše deti a vnúčatá z 3. triedy