• Ty mne a ja tebe 2%

        • Vážení rodičia a priatelia školy,

          pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

          Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naša organizácia na podporu aktivít detí našej ZŠ s MŠ .Tento dar Vás nič nestojí.

           Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%!

          Finančné prostriedky budú použité na:

          • zážitkové učenie 
          • vytvorenie relaxačných zón a podporu voľnočasových aktivít detí.

          Ak sa rozhodnete darovať nám 2% zo svojich daní z príjmu, môžete použiť tieto editovateľné tlačivá pre FO:

          Vyhlasenie(1).pdf

          potvrdenie.pdf​​​​​​​                                                   Ďakujeme!

        • Svätoplukovo kráľovstvo ožíva

        •  je názov pre celoslovenskú súťaž pre žiakov 8. – 9. ročníka ZŠ, žiakov SŠ a študentov VŠ. Vyhlasovateľom súťaže je Filozofická fakulta UKF Nitra.

          Je to literárna, výtvarná, elektronická súťaž registrovaná MŠVVŠ SR, organizovaná od 10.ročníka Katedrou slovenského jazyka a literatúry FF UKF v Nitre na celoštátnej úrovni. 

          Bližšie informácie v priloženom súbore:

        • Súťaž o logo obce Zavar

        • Vieš pekne kresliť? Máš dobré nápady? Tak sa zapoj do súťaže :"Obec Zavar hľadá svojho maskota." 

          Tešíme sa na vaše návrhy. Bližšie informácie na plagáte.

        • Oznam

        • Oznamujeme všetkým rodičom detí, že na základe uznesenia vlády SR a rozhodnutia ministra školstva zo dňa 5.2.2021 a prijatia COVID automatu nie je možné školy a školské zariadenie v obci Zavar otvoriť bez akýchkoľvek výnimiek. EPID._situacia_okresy_3.2.2021.docx

          Materská škola a školský klub detí budú od pondelka, 8.2.2021, taktiež zatvorené až do odvolania. Ospravedlňujeme sa všetkým rodičom za neskoré podávanie informácií, avšak bohužiaľ my ako samospráva sa musíme riadiť len platným uznesením vlády SR a rozhodnutím ministerstva školstva. V prípade, ak bude možné rozhodnutiami vyšších orgánov dané zmeniť, t.j. otvoriť MŠ a ŠKD aspoň pre rodičov pracujúcich v kritickej infraštruktúre, budeme čo najskôr reagovať a tieto pre deti týchto rodičov sprístupníme.


          Pandemická OČR pre rodičov detí zostáva naďalej v platnosti. 
          Za vzniknuté nejasnosti sa ospravedlňujeme a ďakujeme za pochopenie.

          S pozdravom
          Bc. Lukáš Sochor
          Starosta obce Zavar

        • Aktuality

        • V týždni od 25.1.2021 do 29.1.2021: pokračuje dištančné vyučovanie (on-line cez TEAMS + zadania  ),

          -  ŠKD a MŠ v bude naďalej pokračovať v obmedzenej prevádzke len pre rodičov kritickej infraštruktúry...

          Hodnotenie žiakov za 1. polrok

          Žiakov 1. stupňa pri celkovom hodnotení zmeny nečakajú, nakoľko vyučovací proces v ich prípade prebiehal 4 mesiace prezenčne.

          Žiaci 1. ročníka budú v zmysle Usmernenia MŠ SR hodnotení slovným hodnotením.

          Žiaci 2. stupňa majú od 26.10.2020  dištančné vzdelávanie, pri ich celkovom hodnotení budú brané do úvahy  výsledky žiaka  počas prezenčného vyučovania a práca žiaka počas dištančného vzdelávania v súlade s pokynom na hodnotenie žiakov v čase mimoriadnej situácie.

          V sťažených podmienkach online výučby  nie je možné hodnotiť niektoré predmety v plnom rozsahu. Sú predmety, ktoré nebudú  hodnotené známkou ani slovným hodnotením,  uvedené bude, že žiak predmet absolvoval/a, neabsolvoval/a. V našej škole sa jedná o tieto predmety: etická výchova, náboženská výchova, hudobná výchova, telesná výchova, výtvarná výchova, informatika, technika.

          Úlohy zadané učiteľmi i z týchto predmetov majú žiaci povinnosť plniť a posielať na kontrolu učiteľom! Absolvoval znamená, že žiak aktívne pracoval a plnil zadané úlohy.

          Na 2. stupni budú hodnotené známkou tieto predmety: slovenský jazyk, anglický jazyk, nemecký jazyk - slovne,  matematika, biológia, fyzika, chémia, dejepis, geografia, občianska náuka.

          Žiaci, ktorí budú mať splnené všetky úlohy zadané na dištančnom vzdelávaní  a učitelia budú mať od nich dostatočné množstvo podkladov na hodnotenie, budú hodnotení v riadnom termíne, to znamená v posledný deň vyučovania v 1. polroku (29.1.2021) dostanú výpis slovného hodnotenia alebo klasifikácie. 

          Rodičia žiakov, ktorí nebudú môcť byť hodnotení v riadnom termíne, aj tých, ktorí budú hodnotení  nedostatočnou, budú upozornení správou cez systém EDUPAGE.

          V edupage máte priebežné známky počas 1.polroka, 

          - klasifikačná pedagogická rada bude dňa 25.1.2021,

          - po klasifikačnej porade bude v edupage hodnotenie za 1. polrok. 

          - výpis známok za 1. polrok šk. roka 2020/2021 bude vydaný elektronicky prostredníctvom rodičovského konta v  ŠIS (edupage) . V prípade, že si rodič neaktivoval prístup k rodičovskému kontu, bude výpis žiakovi vydaný v tlačenej podobe pri nástupe na prezenčnú výučbu.

          Ďalšie informácie zverejníme do 29.1.2021 podľa pokynov ministerstva.

        • Aktuality vo vzdelávaní žiakov

        • Na základe vyjadrenia ministra školstva z dňa 14. 01.2021, naďalej platí vydané rozhodnutie zo dňa 08. 01. 2021, ktoré mimoriadne prerušuje školské vyučovanie v školách a prevádzku istých školských zariadení.

           Žiaci I. aj II. stupňa od 18. 01. 2021  budú naďalej pokračovať  v dištančnej forme vyučovania.

          Rozvrhy online vyučovania pre jednotlivé triedy zostávaju v platnosti aj v nasledujúcom týždni.

          ŠKD bude v činnosti len pre deti zákonných zástupcov z kritickej infraštruktúry. (tj. v energetike, vodnom hospodárstve, potravinárstve, zdravotníctve, doprave, komunikačnom a informačnom systéme, finančnom trhu a verejnej správe ďalej vojaci, zdravotníci, hasiči, policajti, učitelia ), a pre rodičov, ktorým povaha práce nedovoľuje pracovať z domu.

          Ďakujeme za pochopenie.

        • DIŠTANČNÉ VZDELÁVANIE

        • Od pondelka 11.1. bude celá škola na dištančnom vzdelávaní (I. aj II. stupeň)

            • žiaci I. stupňa každý deň online vyučovanie rozvrh dostanú žiaci prostredníctvom edupage,
            • II. stupeň pokračuje v nastavenom dištančnom vzdelávaní, v niektorých triedach bude zmenený rozvrh hodín a doplnené vyučovacie hodiny (informácie cez edupage).
            • Od 11. do 18. januára má rodič nárok na  pandemickú OČR.
            • Od 18. januára sa obnoví  vyučovací proces pre 1. stupeň základných škôl.  Rezort školstva odporúča pretestovať rodičov aj zamestnancov ZŠ. Rodičia naďalej môžu v tomto čase ospravedlniť dieťa na 5 vyučovacích dní po sebe. V prípade potreby tak môže žiak ostať doma až do konca lockdownu. Druhý stupeň základných škôl pokračuje vo vzdelávaní dištančne.
            • Plánované testovanie žiakov a zamestnancov školy  sa presúva  na 22. a 24.1.2021 (zatiaľ)
            • Tieto usmernenia sa môžu meniť v závislosti od pandemickej situácie na Slovensku alebo priamo v okrese. Treba naďalej sledovať dianie na Slovensku a nové informácie budeme poskytovať a zverejňovať pomocou aplikácie Edupage a na našom webovom sídle.                                                                 

          TESTOVANIE ŽIAKOV 5. A 9. ROČNÍKA  V PREDMETOCH MATEMATIKA, SLOVENSKÝ JAZYK

            • Testovanie žiakov 5. ročníka ruší.
            • Testovanie žiakov 9. ročníka sa uskutoční v termíne 9. – 10. júna 2021 s náhradnými termínmi 24. júna a 25. júna 2021.

          Klasifikácia žiakov  v I. polroku

           Vzhľadom na aktuálnu situáciu sa upravili Rozhodnutím ministra  aj niektoré pravidlá pri klasifikácii žiaka. 

          https://www.minedu.sk/rozhodnutie-ministra-zo-4-1-2021/

            • Rozhodnutie však nemení spôsob hodnotenia žiakov za 1. polrok školského roka 2020/2021. Rozhodnutím sa dopĺňa možnosť overovať vedomosti u žiakov, ktorí počas dištančného vzdelávania v 1. polroku nezískali dostatočný počet známok z daného predmetu alebo žiaka nebolo možné slovne hodnotiť.
            • O termíne vydania výpisov slovného hodnotenia alebo klasifikácie prospechu a správania žiaka za prvý polrok rozhodne riaditeľ školy na základe prerokovania a odporúčania pedagogickej rady, ktorá sa uskutoční na pracovisku alebo online pred 31.1.2021.

          PRIJÍMACIE KONANIE NA STREDNÉ ŠKOLY

           

        • Činnosť ŠKD v týždni od 11.1. - 15.1. 2021

        • ŠKD bude v týždni od 11.-15.1.2021  fungovať pre prihlásených žiakov (deti rodičov, ktorí sú v prvej línii alebo pracujú v kritickej infraštrukúre, ako aj pre rodičov, ktorí nemajú možnosť zostať doma na home office.

          • Prevádzka ŠKD bude v čase od 7:00 do 15:30
          • Organizačné pokyny k činnosti MŠ dostali rodičia prihlásených detí prostredníctvom edupage.

          • Otvorenie bežnej prevádzky sa bude riadiť podľa aktuálnych pokynov RUVZ a MŠVVaŠ viď príloha 18397_(1).pdf   

           

        • Nástup žiakov do školy - január 2021

        • Vážení rodičia, 
          Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky zverejnilo plán návratu žiakov do škôl. Manual_Covid_od_11.1.2020.pdf

          Od 11. januára budú všetky školy pokračovať dištančným spôsobom výučby. Otvorené by mali byť len  materské školy pre deti zákonných zástupcov z kritickej infraštruktúry a pre deti rodičov, ktorým povaha práce nedovoľuje pracovať z domu. Zisťovanie záujmu sa uskutoční prostredníctvom telefonického kontaktovania rodičov.

          Žiaci I. a II. stupňa sa budú od 11.1.2021 vzdelávať dištančne.

          Škola na základe odpurúčania má záujem zriadiť školské kluby detí  pre žiakov 1. stupňa, ktorých rodičia pracujú v kritickej infraštruktúre  od 11.1. – svoj záujem prosím urobte cez elektronické prihlasovanie edupage   https://zszavar.edupage.org/signin/?eqa=andpZD1qd2RjYTQ3NzgzJmFjdGlvbmlkPTgmY21kPVNpZ25pbkFjdGlvblJlc3VsdHM%3D

          Od 18.1.2021prezenčné vyučovanie pre žiakov I. stupňa

          Od 25.1.2021 – prezenčné vyučovanie pre žiakov II. stupňa

          Držme si prsty, aby sme sa vrátili BEZPEČNE do školy.

           

        • Ďakovné listy

        • Domov sociálnych služieb pre dospelých v Zavare ďakuje žiakom a pedagógom ZŠ v obci Zavar, ktorí svojou solidaritou a spoluprácou pomohli pri príprave vianočných darčekov pre našich klientov. Pomoc, ktorú poskytli vo forme darovania drobností a rôznych sladkostí do vianočných balíčkov, potešia a spríjemnia sviatočné chvíle hlavne teraz, v dňoch izolácie od spoločnosti.

          So želaním šťastia, zdravia a prežitia najkrásnejších sviatkov roka v kruhu rodiny Vám ešte raz úprimne ĎAKUJEME .

          S úctou riaditeľka DSS Doc. PhDr. Anna Pavlovičová, PhD.

           

          Dobrý deň, DSS v Zavare zasiela fotografie zo štedrovečerného večera, a zachytenia atmosféry Vianoc s darčekmi pod stromčekom. Darčekmi vo veľkej miere prispeli obyvatelia obce Zavar a Boleráz, ako i žiaci ZŠ v MŠ v Zavare.Ešte raz im všetkým ďakujeme.

          S pozdravom Bc. Záhorová S., manažér pracovnej terapie DSS Zavar.

        • Vianočná pošta

        • Aj naši žiaci patria k tým, ktorí radi robia dobré skutky a rozhodli sa spraviť radosť neznámym starkým.Spríjemniť im čas čakania na vianočné sviatky vlastnoručne vyrobeným a napísaným  pozdravom. Starkým totiž začínajú Vianoce prvým pozdravom na stolčeku.Je to znamenie, že na nich stále niekto myslí.

        • Viete, koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

        • Tento rok sme sa prvýkrát zapojili do celoslovenskej výzvy a chceli sme potešiť niekoho, kto nečaká darček. Deti si v tomto ťažkom období uvedomili, že i v našom okolí sú ľudia, ktorí budú počas vianočných sviatkov sami a možno ten ich darček bude jediný, ktorý dostanú. Naše krabice naplnené drobnosťami, pozdravmi a láskou poputujú do Domova sociálnych služieb v Zavare.

          Aj touto cestou chceme poďakovať všetkým žiakom, rodičom a pani učiteľkám za túto peknú a zmysluplnú akciu.