• Týždeň Eurokráľovstva na 1.stupni 6.11.- 10.11.

        • Na známosť sa všetkým dáva, že táto veľká sláva, aby sa na celom svete stala známa, musí byť večným písmom zapísaná. Ten, kto kráľovskú rodinu najlepšie znázorní, toho náš kráľ Euromil I. bohatým kráľovským pokladom odmení. A to všetko sa bude diať v triedach 1. stupňa budúci týždeň.

          Deti prídu oblečené podľa farieb určených bankoviek a rôznymi aktivitami, činnosťami budú rozvíjať svoju finančnú gramotnosť:

          6.11. červený pondelok podľa Desiatky - ministerky Eurokráľovstva 

          7.11. modrý utorok podľa Dvadsiatky - ministerky Eurokráľovstva 

          8.11. oranžová streda  podľa Päťdesiatky - ministerky Eurokráľovstva 

          9.11. zelený štvrtok  podľa Stovky - dvornej dámy Eurokráľovstva 

          10.11. žltý piatok podľa kráľovnej  Eurokráľovstva 

           

        • Včelársky krúžok

        • Včelársky krúžok začali naši včelári na včelnici, kde ukázali svoju odvahu a podržali si aj plásty so včielkami a ich zásobami na zimu. Teoretické vedomosti si osladili ochutnávkou ochutených medov. 

        • Rovesnícke učenie

        • Dievčatá 8. a 9. ročníka pripravili pre tanečný krúžok rozohrievaciu zábavnú rozcvičku. Potom si dámy zatancovali spoločne MAKARENU a učili sa základy ľudového tanca.

        • Sladký strašiak v 3.B

        • Naša škola sa zapojila do súťaže v projekte Skutočne zdravá škola a získala výhru bezplatný edukačný workshop na vybranú tému. Zvolili sme aktuálnu tematiku Pánko cukor.

          Tak sa mohli tretiaci dozvedieť o sladkom strašiakovi, jeho činnosti, možnom úkryte a aké triky naňho platia. Celá hodina bola venovaná téme jedla a výživy, pozostávala z dvoch častí, teoretickej a praktickej, počas ktorej si pripravili niečo zdravé ovocné pod zub a aj zdravý nápoj. 

        • Október- mesiac úcty k starším

        • V sobotu 14.októbra  si obec  Zavar uctila starších v Kultúrnom dome v Zavare. O kultúrny program sa postarali aj žiačky našej školy, Hanka Majtánová, Hanka Turanská, Lucka Chynoranská a Barborka Števíková, spolu s moderátorom p. učiteľom Gabrišom. Ďalšie žiačky pomohli s obsluhou hostí. Ďakujeme dievčatá za Vašu pomoc.

        • FINQ

        • Vážení rodičia,

          naša škola je zapojená do programu FinQ, ktorý podporuje rozvoj kritického myslenia a systémového myslenia žiakov v celkovom kontexte financií. Realizátorom programu FinQ je nezisková organizácia FinQ Centrum, ktorej zakladateľmi sú Nadácia Slovenskej sporiteľne a Nadácia Národnej banky Slovenska. Program FinQ prináša ucelený prístup k finančnému vzdelávaniu. Žiaci sa tak učia uvažovať v súvislostiach, pracovať s pochybnosťami a vyhýbať sa nekritickému preberaniu jednostranných názorov v ich každodennom živote a ľahšie tak prevezmú zodpovednosť za svoje rozhodnutia v budúcnosti. Vzdelávací program je v praxi včlenený do už existujúcich vyučovacích predmetov. Žiaci prechádzajú na hodinách štandardným učivom a vďaka metodológii FinQ rozvíjajú ich finančnú kultúru. Napríklad aj na hodine dejepisu, matematiky, informatiky, slovenského jazyka, aj v rámci cudzích jazykov.

               Aktuálne nás čaká vstupné overovanie kompetencií žiakov v oblasti finančnej kultúry. Vopred zdôrazňujeme, že k overovaniu kompetencií nie je potrebná žiadna príprava či už doma, alebo v škole. Výsledkom bude informácia pre žiaka (rodiča) a následne pre učiteľa, aby na príslušnom predmete vedel, akú úroveň žiak dosiahol a tak postavil aj vyučovanie – správny výber pracovných listov.

                O vstupnom overení kompetencií vás ešte budeme informovať. 

          Koordinátorka projektu FINQ Mgr. Miriama Bartovičová