• Atletické preteky v Trnave 20.4.2023

        • V tento deň sme sa so žiakmi našej školy  zúčastnili súťaží, ktoré spadajú pod atletiku. 

          Dievčatá sa zúčastnili nasledovných disciplín: 

          Beh na 60m - Sofia Turčanová , Emma Kraková

          Beh na 800m - Laura Stanová, Barbora Števíková

          Diaľka - Sofia Turčanová, Barbora Števíkova 

          Štafeta 4x60m - Kraková, Števíková, Stanová, Turčanová. 

          Hoci sa naše žiacky neumiestnili na medailových pozíciách, získali mnohé skúsenosti, ktoré budú môcť v budúcnosti zúžitkovať. 

          Chlapci sa predstavili v týchto disciplínach a darilo sa im o niečo lepšie ako dievčatám:

          V behu na 60m nás reprezentoval Jakub Ďuriš, Roman Mihálek a Omar Mousa. Najvyššie sa umiestnil Roman ( 5.miesto ), kde mu chýbalo 0,39 stotín na 3.miesto. 

          V behu na 800m sme mali zastúpenie v podobe Jakuba Ďuriša a Alexa Myšáka. Alex sa umiestnil ma vynikajúcom 4.mieste, kde na bronzovú pozíciu stratil iba 0,27 stotín a prvé miesto mu uniklo o 2 sekundy. 

          V diaľke reprezentovali: Omar Mousa , Cristian Suchoň a Roman Mihálek. Práve posledný menovaný sa umiestnil na výbornom 2.mieste s výkonom 490cm kde mu na prvé miesto chýbali 2 centimetre. 

          V štafete 4x60m naši chlapci obsadili 3.miesto a štartovali v zložení : Mihálek, Mousa, Ďuriš, Myšák. 

          Všetkým našim žiakom srdečne blahoželáme za vzornú reprezentáciu a gratulujeme k individuálnym umiestneniam žiakov. 

        • Finančná gramotnosť v praxi

        • Spraviť nákup pre celú rodinu a ešte aj s obmedzeným rozpočtom, nie je až také jednoduché. Deviataci na OBN sa o tom presvedčili na vlastnej koži.

        • Súťaž vo florbale

        • Dňa 24.4 sa uskutočnila súťaž vo florbale. Naši žiaci sa stretli so ZŠ Dolné Orešany a ZŠ J.Bottu. 

          Pripísali sme si jednu výhru a jednu prehru, čo nám vystačilo na 2. miesto v tabuľke. Žiakom ďakujeme za vzornú reprezentáciu našej školy. 

        • ZDRAVÍME PLANÉTU ZEM!

        • Z celého srdca, drahá Zem, Ti želáme k Tvojmu dňu, aby všetci Tvoji obyvatelia prišli k záveru, že v celom vesmíre nie je krajšieho a bohatšieho miesta pre náš život, ako je to Tvoje. Aby sa ľudia myšlienkami spojili, aby si nás vládala niesť a hostiť svojimi darmi, aby sme to my ľudia vedeli vždy oceniť, aby sme Ťa vedeli vždy chrániť. Z celého srdca Tvoja 7.A

        • Poučme sa z chýb minulosti !

        • Deviataci sa zúčastnili exkurzie v Múzeu holokaustu v Seredi. Absolvovali prednášku, kde im pani lektorka priblížila ťažký život Židov na Slovensku a neskôr sa presunuli do expozície múzea. Videli rôzne autentické fotografie zo života ľudí počas 2. svetovej vojny ale i predmety, ktoré patrili Židom, deportovaných do sereďského pracovného tábora. Žiaci mali možnosť vidieť i dobytčí vagón, v ktorom boli priamo Židia prevážaní do koncentračných a pracovných táborov. Autenticita prostredia v žiakoch vyvolala hlboké emócie a z exkurzie odchádzali s pocitom, že téma holokaustu je stále aktuálna a treba si ju neustále pripomínať. Preto poučme sa z chýb minulosti a nikdy nedopustime, aby sa zopakovali hrôzy páchané na nevinných životoch ako počas obdobia 2. svetovej vojny.

        • Noc s Andersenom 2023

        • Dňa 31.marca po dlhšom čase, až po troch rokoch, mohla byť tradičná, už jedenásta Noc s Andersenom v Obecnej  knižnici v Zavare.  A ako to tento raz začalo?  Piataci čítali, písali vlastné príbehy, riešili záhady  Kľúčika, ktorý bol vstupenkou na obľúbené podujatie. Niektorí kamaráti kníh, ktorí si vstupenku statočne vybojovali,   ochoreli, no napokon sa predsa  v počte  17 žiakov, pani knihovníčka Narciska  a 2 pani učiteľky  stretli  v piatkový večer na pôde knižnice.  Po príchode si každý zložil svoj spacáčik, karimatku a veci a po úvodnom príhovore čakalo nocľažníkov  1. prekvapenie . Stretnutie s dievčatkom so zápalkami z Andersenovej rozprávky. Úvodnú scénku zahrali deviatačky Adelka a Sárka a navodili ňou tú pravú rozprávkovú atmosféru. Dievčatko so zápalkami vedelo o Andersenovi  veľa zaujímavostí a po každom škrtnutí zápalkou sa vďaka nemu všetci  niečo nové dozvedeli. Potom sa začali hry a súťaže, no už o pár minút zavoňala večera, výborná zavarská pizza! A tak nocľažníci aj s Dievčatkom so zápalkami zaplnili svoje brušká tou dobrotou. A aby sme nezabudli, v knižnici boli pozrieť  mladých milovníkov kníh aj naša pani riaditeľka a neskôr i pán starosta Bc. Sochor. Po večeri  si všetci vzali lampášiky, baterky a išli sa prejsť  - navštíviť kamarátov nocujúcich v školskej knižnici. Druháci, ktorí so svojimi pani učiteľkami prežívali Noc s Andersenom v škole,  sa vybrali oproti a tak sa na Športovej ulici stretla poriadna veselá  partiaJ.  Po krásnej večernej prechádzke pokračovali súťaže, a to vlastnou tvorivosťou. Potrebné bolo pozmeniť vybrané  Andersenove rozprávky podľa vlastnej fantázie.  To bolo smiechu!!!  Kay a Gerda z rozprávky Snehová kráľovná či cisár z Cisárových nových šiat zrazu ožili a svoj príbeh zmenili na nepoznanie, celkom podľa predstáv detí, ktoré si v kostýmoch užívali, aké je to byť osobne rozprávkovým hrdinom.

          Po skvelej zábave priletel  Lietajúci kufor plný malých prekvapení  pre každého účastníka.  Lietajúci kufor bol aj názov rozprávky, ktorú pani učiteľky prečítali na príjemné zaspávanie v spacáčikoch!

          Keď spáčov pošteklili prvé slnečné lúče, už ich čakali skvelé raňajky- vianočky s nutelou a teplý čajík , starostlivo pripravené pani knihovníčkou Narciskou, ktorá každému na pamiatku venovala  aj peknú pohľadnicu a záložku do knihy.

        • Na nákupoch v Terne

        • Žiaci 4. A na hodinách prírodovedy spoznávali poľné plodiny, v obchode hľadali a zapisovali ceny výrobkov z týchto plodín a na hodine matematiky porovnávali a zisťovali ceny svojho nákupu. Ako odmenu za dobre vykonanú prácu si zaslúžili aj niečo dobré pod zub. 

        • McDonald´s Cup

        • 4. apríl bol deň, kedy sa žiaci našej ZŠ zúčastnili súťaže McDonald´s Cup. V päťčlennej skupine si naši tretiaci a štvrtáci zmerali sily s tromi trnavskými školami. ( ZŠ J. Bottu, ZŠ Spartakovská, ZŠ A. Kubinu ). Chlapci a tri dievčatá si zaslúžia obrovskú pochvalu za vzornú reprezentáciu našej základnej školy. Obsadili sme krásne 3. miesto. Reprezentovali nás : Sofia Kobulnická, Hanka Poláčková, Romanka Krištofová, Tobias Pavlák, Adam Čičmanec, Alex Oberle, Šimon Zatko, Michal Zaťko, Jakub Kročka, Marek Križanovič.

      • 2%  Podporte našu školu
        • 2% Podporte našu školu

        • Váženi rodičia a priatelia našej školy,

          pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

          Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj náš neinvestičný fond TY MNE A JA TEBE.  Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a podporu v rozvíjaní našich aktivít v prospech Vašich detí. Využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%.

          Finančné prostriedky budú použité na:

          • skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole
          • skvalitnenie vybavenia školy.

          Vyhlasenie2023.pdf

          Potvrdenie_za_2022.pdf​​​​​​​

          Potvrdenie o zaplatení dane spolu s podpísaným vyhlásením ( potvrdené od zamestnávateľa)  doručte prosím najneskôr do 30. 4. 2022 na daňový úrad alebo na riaditeľstvo našej školy a my ich hromadne odovzdáme na daňový úrad.

          Ďakujeme!

        • Gratulujeme!

        • Dňa 28.3. sa traja žiaci našej školy zúčastnili dekanátneho (okresného) kola Biblickej olympiády. Hanka, Šimonko a Miška si namiesto riaditeľského voľna vyskúšali preveriť svoje vedomosti. V triede ich spolu s ďalšími súťažiacimi čakalo 5 okruhov rozličných otázok. Spoločne pracovali ako tím a podarilo sa im získať krásne 3. miesto, čím prekvapili aj samých seba. Dievčatá a mládenec, ešte raz gratulujeme k peknému umiestneniu a želáme veľa ďalších dobrých správ. 

        • “A čo ste si navarili, tak to si aj zedzte!”

        • Naši chlapci z 9.A chcú na technike zdokonaľovať svoje zručnosti v kuchyni! Po palacinkách sme skočili lyžicami rovno do gulášu! Dievky! Chlapci nielenže výborne navarili, ale po sebe aj krásne čisto upratali, no a...Samozrejme všetko pojedli:)

          Nasledujúce menu: domáca pizza z ručne robeného cesta!

        • Dotácia na obedy od 1. mája 2023

        • Informácia pre rodiča dieťaťa alebo fyzickú osobu, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti o poskytovaní dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa od 01.05.2023 na deti, ktoré navštevujú posledný ročník materskej školy alebo základnú školu.

          S účinnosťou od 01.05.2023 v zmysle § 4 ods. 3 písm. a) zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov, je možné dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa (ďalej len „dotácia na stravu“) poskytnúť na dieťa, ktoré navštevuje posledný ročník materskej školy (ďalej len „MŠ“) alebo základnú školu (ďalej len „ZŠ“), ak rodič dieťaťa  alebo fyzická osoba, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu, písomne požiada o poskytnutie dotácie na stravu.

          Dotácia na  stravu sa od 01.05.2023 bude poskytovať v sume:

          • 1,40 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo výchovno-vzdelávacej činnosti v poslednom ročníku MŠ a odobralo obed,
          • 2,10 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na prvom stupni a odobralo obed,
          • 2,30 eur za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania v ZŠ na druhom stupni a odobralo obed.

          V súvislosti s poskytovaním dotácie na stravu si Vás dovoľujeme tiež informovať, že:

          • za vyučovanie v ZŠ sa považuje aj individuálne vzdelávanie bez pravidelnej účasti na vzdelávaní v ZŠ, pričom dotáciu na stravu je možné poskytnúť len v prípade, ak obed pre dieťa bude odobratý v školskej jedálni,  
          • dotáciu na stravu je možné poskytnúť na dieťa aj v prípade, ak sa dieťa nestravuje v zariadení školského stravovania z dôvodu, že zdravotný stav dieťaťa podľa posúdenia ošetrujúceho lekára– špecialistu (napr. gastroenterológ, diabetológ, imunológ, alergológ a pod.) vyžaduje osobitné stravovanie a zariadenie školského stravovania nevie zabezpečiť takéto jedlo. Podmienkou však je, že o stravovanie v školskej jedálni požiadate a Vaše dieťa bude  zaradené do zoznamu stravníkov s tým, že školská jedáleň nevie zabezpečiť diétnu stravu (dieťa si diétnu stravu prinesie na konzumáciu v rámci obeda do MŠ alebo ZŠ).

          Ak Vaše dieťa navštevuje ZŠ alebo posledný ročník MŠ a máte záujem od 01.05.2023 o poskytovanie dotácie na stravu na Vaše dieťa, je nevyhnutné požiadať o dotáciu na stravu.

          O dotáciu músí rodič požiadať  na nižšie uvedenom tlačive (žiadosť - návratka),  

          Pisomna_navratka_obedy.pdf

          - cez edupage v sekcii Žiadosti/vyhlásenia  - postup:

          Návod na odovzdanie žiadosti elektronicky

          ktorú žiadame doručiť zariadeniu školského stravovania najneskôr v termíne do 14. apríla 2023. Využiť môžete na doručenie aj poštovú schránku školy pri hlavnom vchode.

           

          Upozornenie: V prípade, ak nedoručíte túto návratku zariadeniu školského stravovania,  na  dieťa nebude možné poskytovať dotáciu na stravu, až kým v priebehu školského roka o dotáciu na stravu nepožiadate. Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu je možné odvolať. 

           

          V prípade, že sa Vaše dieťa v školskej jedálni doteraz nestravovalo a o dotáciu máte záujem, je zároveň potrebné požiadať, aby dieťa bolo zaradené do zoznamu stravníkov na základe zápisného lístka stravníka, ktorý si vyzdvihnete u vedúcej školskej jedálne.

          Bližšie informácie u vedúcej ŠJ,  alebo na tel. čísle: 0911 236 141

          Od 01.05.2023 je možný súbeh poberania daňového bonusu aj dotácie na stravu.

          Paušálne režijné náklady platené mesačne ostávajú v sume 3,- €.