• Naučili šiestaci na fyzike plávať plastelínu?

        • Naši šiestaci si počas fyziky vyskúšali rôzne pokusy na tému: Kvapaliny. Išlo o pripomenutie si  Noci výskumníkov, ktorá sa konala 24.9. Keďže sa tento rok nedalo zúčastniť fyzicky na vedeckých experimentoch, vedecké pokusy prišli za žiakmi. Vyrábali vodováhu, skúmali hustotu kvapalín, ale taktiež sa snažili naučiť plastelínu plávať.

        • Jesenné tvorenie

        • O tom, že tvorivosť žiakom našej školy nechýba, nás presvedčili šikovní štvrtáci. Na hodinách VYV a PVC vytvorili krásne diela z  jesenných plodov.  

        • Používajme rozum

        • Dňa 28.9. mali žiaci 1. i 2. stupňa výchovný koncert s názvom Zneužívanie moci masmédiami.  

          „Televízia je vynález, vďaka ktorému vás vo vašej obývačke môžu baviť takí ľudia, ktorých by ste si k sebe domov nikdy nepozvali.“ V duchu tohto výroku známeho moderátora sa niesol aj celý preventívny program pripravený umeleckou agentúrou  Špeciál Art. Účinkujúci programu viedli deti  vo svojom hudobno-slovnom pásme k tomu, aby si do mysle nevpúšťali odpad, aby používali rozum a rozlišovali hodnotu programov, aby sa nenechali ovládať a manipulovať. Vtipné i poučné predstavenie bolo doplnené tematickými piesňami – živou hudbou. Deti sa tešili aj z toho, že si mohli zasúťažiť a viacerým sa podarilo vyhrať obľúbené cukríky TIC-TAC.

          Ale to najdôležitejšie, čo si z výchovného koncertu odniesli, bolo nové poznanie a príležitosť na zamyslenie. Asi si mnohí vášniví hráči počítačových hier neuvedomia, koľko rokov v prepočte si odsedia pri počítači, keď denne hrávajú napr. 4 hodiny...  Áno, sú to roky života, ktoré im už nikto späť nevráti... A koľko programov televízie patrí do odpadu svojím obsahom...

          Pozrime sa na to, čo si z koncertu odniesli ôsmaci:

          Veronika: Ja som si uvedomila, že nechcem toľko času strácať na mobile alebo pri televízore , ale radšej pomôcť mame. A to, že v každej situácii mám používať rozum a viac si všímať, čo sa deje okolo mňa.

          Cristián: Odkaz pre môj život bol z koncertu, že by som mal viac športovať a menej hrať hry. A nájsť si v živote dobrých ľudí.

          Adelka: Svoj čas si chcem strážiť, lebo je vzácny  a nie premrhať ho. Nad každou vecou, ktorú sa rozhodnem urobiť, porozmýšľam. 

          Roman: Mali by sme používať viac rozum pri dôležitých rozhodnutiach, rozlišovať hodnoty vecí. A pamätať na to, že nie je všetko zlato, čo sa blyští.

          Vici: Mňa zaujala myšlienka, že televízor ako vynález nie je zlý, ale ľudia, ktorí tam dávajú nechutné veci sú zlí. Nemala by som sa riadiť prvým dojmom alebo krásou, lebo sa za tým môže skrývať aj niečo iné.

          Jakub: Pred všetkým, čo spravím, si to najprv poriadne premyslím a rozmyslím  si, ako využijem svoj čas.

          Hanka: Každý z nás strávi nejaký ten čas na mobiloch, myslím, že by sme mali odložiť mobil a naučiť sa viac komunikovať s ľuďmi.

          Sárka: Nie všetko, čo je na pohľad dokonalé a úžasné, môže byť pre nás dobré. Nemali by sme veľa času pozerať telku alebo byť na mobile, strácame tým čas.

           

        • Pozvánka od Laci Strika & Street Dance Academy

        • Po veľkom úspechu predošlého ZOOM kurzu tanečných tréningov s Lacim Strikeom a lektormi zo Street Dance Academy je ďalší online tanečný kurz už v plnom prúde. Aj tentokrát organizujú online tanečné otvorené tréningy s Lacim Strikeom, ktoré sú pre všetky deti od 6 rokov zdarma. Tieto tréningy mali množstvo pozitívnych ohlasov, a preto chcú aj našim žiakom poskytnúť možnosť zúčastniť sa týchto tréningov zdarma už v piatok 1.10. 2021. 

          Ďalšie bezplatné otvorené tréningy hip hop-u s Lacim Strikeom sa uskutočnia v piatok 1. októbra prostredníctvom aplikácie ZOOM, v nasledovných časoch:

          17:00 - detská skupina (6-9 rokov)

          18:00 - teen skupina (10-15 rokov)

          Pozvané sú všetky tancuchtivé deti od 6 rokov, ktoré si chcú zatancovať s Lacim, skúsiť niečo nové, alebo si len spríjemniť piatkový večer veselou aktivitou. 

          Zároveň sú pozvané všetky deti, ale aj dospelí, ktorí sa radi bavia na veľmi obľúbenú ZOOM párty. ZOOM párty sa uskutoční v piatok 1.10. 2021 o 19:00 a môžu sa na ňu pripojiť všetci ZDARMA. O parádnu hudbu sa postará Laci Strike a jeho DJ set plný obľúbených tanečných hitov.

          Všetky informácie a prihlášku na otvorený tréning nájdete na tomto linku: https://www.streetdance.sk/trening-zadarmo.

          Pridajte sa a zatancujte si s nami. 🙂

          Laci Strike & Street Dance Academy

          S prípadnými otázkami nás neváhajte kontaktovať, na všetky radi odpovieme:

          stanka@streetdance.sk

          0911 472 299

        • Európsky deň jazykov u nás

        • V rámci Európskeho dňa jazykov (26.9) k nám dnes zavítala anglicky hovoriace Tia. Ako sa na správnych Slovákov patrí, hneď v úvode ju žiaci privítali chlebom a soľou.  Nasledovala prezentácia a krátka beseda, kde sme sa mohli dozvedieť niečo z tradícií prostredia,  z ktorého sympatická Tia pochádza. No a naši žiaci si pre ňu pripravili zopár tipov na krásne miesta Slovenska, ktoré sa každému zahraničnému turistovi určite oplatí navštíviť. Ďalšia skupinka žiakov si zas pripravila veselý interaktívny jazykový kvíz, do ktorého hosťa s radosťou zapojili. Spolu si teda aj zasúťažili a zmerali vedomosti zo sveta jazykov. V závere si Tia od žiakov odniesla aj malý darček v podobe obľúbených slovenských sladkostí. Beseda sa niesla vo veselom duchu a žiaci spolu strávili zábavno-poučné jazykové dopoludnie. 

        • Záujmové útvary na školský rok 2021/22

        • Vážení rodičia,

          aj v tomto školskom roku budú v našej ZŠ pracovať viaceré záujmové krúžky.

          Ich zoznam nájdete tu: ZU.pdf

          Obsahová náplň krúžkov tu: Napln_kruzkov.pdf

          Prihlasovanie  sa realizuje formou vzdelávacích poukazov u školských krúžkov a záväznou prihláškou u externých (platených krúžkov). Vzdelávací poukaz spolu s prihláškou prosíme odovzdať triednej učiteľke do 17. 9. 2021. Vzdelávacie poukazy a prihlášky budú odovzdané rodičom na triednom rodičovskom združení.